Werkschoenen

Filters
Filters
Selectie verfijnen
Prijs
-
Let op excl. BTW prijs

Artikel 1-36 van 488

Pagina

Artikel 1-36 van 488

Pagina

Professionele werkschoenen

Doe je fysiek zwaar werk? Dan is het belangrijk om jouw lichaam goed te beschermen met de juiste werkkleding. Het hebben van de beste werkschoenen is een belangrijk onderdeel van werkkleding. Hiermee bescherm je jouw voeten namelijk. Als je op zoek bent naar de beste werkschoenen heren, raden wij je aan een kijkje te nemen in het assortiment van 71Workx. Wij verkopen namelijk veiligheidsschoenen die voor ieder beroep te gebruiken zijn.

Voor iedereen een geschikte veiligheidsschoen

Heb je al voorzichtig een blik geworpen op het assortiment van 71Workx? Dan is het je ongetwijfeld al opgevallen dat wij op het gebied van work shoes behoorlijk wat te bieden hebben. Zo verkopen wij hoogwaardige veiligheidsschoenen en de beste werkschoenen uit de verschillende veiligheidsklassen, maar ook accessoires en werksokken. Vind je de ‘standaard’ variant niet mooi en zoek je iets sportiefs zoals een werkschoen sneaker? Geen probleem, want in ons assortiment kom je namelijk ook heren werkschoenen sneakers, werkklompen, stalen neus en werklaarzen tegen. Tegenwoordig zijn er voor iedereen geschikte werkschoenen sneakers te vinden.

Waar moeten werkschoenen aan voldoen?

Niet iedere schoen mag maar zo het stempel werk schoen dragen. Er worden hier namelijk strenge eisen aan gesteld. Niet gek, want je gebruikt ze intensief. Daarom is het belangrijk dat je er volledig op kunt vertrouwen. Vandaar dat je bij 71Workx alleen heren werkschoenen kunt kopen die aan de hoogste eisen voldoen.

Alle werk schoenen in ons assortiment zijn van uitstekende kwaliteit en bieden de benodigde veiligheid. Bovendien zijn ze bestand tegen de verschillende weersomstandigheden, waardoor jij ze zowel binnen als buiten kunt dragen. Omdat je work shoes vaak vele uren achtereen draagt, is het ook belangrijk dat ze lekker zitten. Hier zijn wij ons maar al te goed bewust van. Vandaar dat onze collectie een hoog comfort biedt. Ze voorkomen onder meer vermoeide voeten en drukplekken. Tot slot ventileert het ook voldoende, waardoor je minder snel zweetvoeten krijgt.

Vereisten voor je werk schoen: ISO normen

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen: EN ISO 20345:2011. Wat betekend dit nu eigenlijk? Volgens de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) moeten deze producten voldoen aan de minimale veiligheidsnormen. Deze standaard geldt voor heel Europa (EN) en werd in 2011 nog strenger. Teenbescherming is een harde eis voor je werk schoen en moet bestand zijn tegen een impact van 200 joule. De veiligheidsneus moet deze hoeveelheid energie aankunnen en er mag geen breuk ontstaan. 

Verschillende veiligheidsnormen

SB (Safety Basic) staat voor de basisnorm dat de schoen een beschermneus bevat en bestand moet zijn tegen 200 joule. Daarnaast heb je ook normen met extra functies, deze hebben verschillende symbolen. Hieronder hebben we de meeste benoemd:
S1: naast de teenbescherming hoort het ook anti-statische bescherming te hebben. Je veiligheidsschoenen mogen 'niet statisch opladen'. Ladingen kunnen tijdens het werk opstapelen en juist de ontlading hiervan is gevaarlijk. Hier komen vonken van af die je niet in een explosiegevoelig gebied kunt gebruiken.
S1P: vergelijkbaar met S1. Hierbij is een antiperforatiezool verplicht. De naam zegt het al, de zool beschermt je voet tegen het perforeren van scherpe objecten.
S2: bevat alles van de S1 en als extra bescherming bevat het wateraftotend bovenmateriaal. Wordt gedragen bij natte werkomstandigheden en de vuil- en waterafstotende schacht hoort je voet droog te houden tot 60 minuten lang. Let wel op: de schacht is waterafstotend, niet een waterdichte werkschoen.
S3: deze norm is het meest bekend dankzij de vele eisen waar het aan voldoet. Het bevat alles van S2 met daarbij de antiperforatiezool (zoals bij de S1P). Het is geschikt voor vele werkomstandigheden, bekijk hieronder een tabel met voorbeelden.
OB onbeveiligd: heeft geen eisen rondom veiligheid

Normen voor anti-slip werk schoenen:
SRA: op keramische tegels getest bevochtigd met natriumlaurylsulfaat
SRB: getest op stalen vloeren met glycerol
SRC: getest op een slipweerstand van SRA en SRB

  OB O1 O2 O3 SB S1 S1P S2 S3 S4
Teenbescherming         ja ja ja ja ja ja
Slipbestendig ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
Gesloten hiel   ja ja ja   ja ja ja ja ja
Anti-statisch   ja ja ja   ja ja ja ja ja
Oliebestendig           ja ja ja ja ja
Energie absorberend   ja ja ja   ja ja ja ja ja
Waterafstotende schacht     ja ja       ja ja  
Antiperforatiezool       ja     ja   ja  


Wat is de beste werkschoen voor je branche?

Tip: vraag eerst je werkgever aan welke veiligheidsnorm je werk schoen moet voldoen.

Branches OB O1 O2 O3 SB S1 S1P S2 S3 S4 S5
Metaalindustrie                 ja   ja
Elektrotechniek         ja ja ja ja ja ja ja
Farmaceutisch ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
Bouwbedrijf       ja         ja   ja
Logistiek         ja ja ja ja ja ja ja
Auto-industrie     ja ja ja ja ja ja ja    
Agrarisch               ja ja ja ja
Horeca ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
Beveiliging     ja ja ja ja ja ja ja ja ja
Ziekenhuis & zorg ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
Voedingsindustrie ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
Chemische industrie     ja ja   ja ja ja ja ja ja


Lage of hoge werkschoenen?

Draag je het liefst een hoge werkschoen of laag? Wat zijn de beste werkschoenen? Voordeel van een hoge werkschoen: zorgt voor extra bescherming rondom je hiel, enkel en achillespees. Nadeel van een hoge werkschoen: het is minder fijn als je veel moet knielen door de stevigheid. Lage werkschoenen zijn ideaal als je veel moet knielen, je kunt je voeten er beter in bewegen. Je achillespees wordt helaas minder goed beschermt hierin dan in de hoge werkschoenen. Als UTA-werknemer kan je prima lage werkschoenen aan. Een hoog model werk schoenen wordt aangeraden voor de bouwwerknemers.

Lichte werkschoenen

Of je een lichte werkschoen hebt is afhankelijk van het materiaal van de zool.
PU: de rubberachtige kunststof van de zool is relatief licht en slijtvast met goede demping.
EVA: deze zool is zeer licht met goede demping. Demping en slijtvastheid wordt wel minder na verloop van tijd van de lichte werkschoenen. 
Rubber: zwaarder materiaal en minder goede demping.
De EVA zool is het meest bekend onder de lichte werkschoenen. Het wordt ook niet voor niks veel gebruikt in de sportwereld.

Verschil tussen waterdichte werkschoenen en waterafstotend

Je wilt graag de beste waterdichte werkschoenen kopen, maar wat is het verschil tussen waterdichte werkschoen en waterafstotend? Veel mensen denken dat waterdichte werkschoenen een S3 normering hebben. S3 schoenen zijn allemaal waterafstotend, hiermee kan je rustig een uurtje in de regen werken. Waterdichte werkschoenen zijn een aanrader als je de hele dag in een natte omgeving moet werken. Let goed op bij het kopen van werkschoenen, dat aangegeven is in de specificaties dat het een waterdichte werkschoen is.

Veiligheid is belangrijker dan de prijs

Met werkschoenen kopen kom je erachter dat ze over het algemeen niet bepaald goedkoop zijn. Je kunt schoenen weliswaar goedkoop krijgen, maar dit is niet altijd verstandig. Waarom niet? Omdat goedkope varianten vaak van (aanzienlijk) mindere kwaliteit zijn. Hierdoor worden jouw voeten mogelijk niet optimaal beschermd. Reden genoeg om niet lukraak de goedkoopste werkschoenen te kopen. De veiligheid van je werkschoen heren is namelijk een stuk belangrijker dan de prijs.

Waarom werkschoenen online kopen?

Niet iedereen is fan van bijvoorbeeld werkschoenen sneakers online kopen. Dit komt vooral doordat je de werkschoenen sneakers niet eerst aan kunt passen voordat je ze koopt. Bestel je jouw werkschoenen sneakers heren bij 71Workx? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Bij ons heb je namelijk 14 dagen bedenktijd na het kopen van werkschoenen. Hierdoor kun je de heren werkschoenen sneakers thuis in alle rust aanpassen. Passen ze niet? Dan stuur je ze naar ons terug. Als je al betaald hebt, storten wij het geld terug op jouw rekening. Wanneer je voor achteraf betalen hebt gekozen, hoef je uiteraard niet te betalen voor jouw heren werkschoenen.

Lees meer Minder
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!
Nieuwe mode en speciale aanbiedingen in je mailbox? Schrijf je in voor de 71WorkX-nieuwsbrief en bijf up-to-date over sales, trends & outfitinspiratie.