Welke werkschoenen passen bij jouw beroep?

welke-werkschoenen-passen-bij-jouw-beroep-1
Bezig met laden... 3 keer bekeken

Welke werkschoenen passen bij jouw beroep?

Op zoek naar de juiste werkschoenen voor jouw vakgebied? Hier zijn 12 sectoren waar ze echt niet mogen ontbreken!

1. Bouwsector

Hier zijn S3-werkschoenen verplicht. Spijkers, vallende objecten en zware materialen vragen om de beste veiligheidsneuzen en zolen. S5-werklaarzen? Ideaal voor modderige of natte ondergronden. Veel op ladders? Kies LG-normering. Weinig licht? Ga voor reflecterende details.

2. Metaalsector

Lassers en metaalbewerkers, opgelet! Hittebestendige schoenen met stevige neuzen (en vaak extra bescherming tegen hete vonken en spatten) zijn onmisbaar. Vonken en zware machines kunnen flinke ongelukken veroorzaken zonder goede bescherming.

3. Magazijn & Logistiek

In deze branche is de S1P-normering vaak verplicht, omdat je werkt tussen pallets en heftrucks. Kies lichte, comfortabele schoenen voor lange dagen. Sportieve modellen zijn populair, en instappers ideaal voor chauffeurs. Controleer altijd de eisen van je werkgever.

4. Transportsector

Kies lichte werkschoenen in transport om vermoeide voeten te voorkomen. Lage modellen geven je meer bewegingsruimte bij de enkels. Werk je in een omgeving met extra veiligheidsrisico's? Ga dan voor schoenen met een veiligheidsneus en/of zool, of vraag je werkgever om advies. Voor extra lichte schoenen kijk je naar een kevlar zool en een neus van composiet of aluminium.

5. Autobranche

In een garage onderhoud je auto's, waar het door olie en smeermiddelen glad kan zijn. Daarom zijn een veiligheidsneus en -zool, met een oliebestendige en antislip zool, echt onmisbaar. Laag model? Perfect als je vaak gehurkt werkt.

6. Beveiligingsbranche

Beveiligers lopen de hele dag rond, dus comfort is key. Werk je bij detectiepoortjes? Kies metaalvrije schoenen, anders piep je bij elke doorgang.

7. Horeca & Hotels

Vochtige vloeren, lange dagen en snel bewegen. Antislip, waterdichte schoenen én een beetje stijl zijn een must. Sneaker modellen zijn populair in deze branche!

8. Voedingsindustrie

Hygiëne en veiligheid staan voorop. Waterdichte, makkelijk te reinigen schoenen met S2- of S3-normering zijn vaak verplicht. Werklaarzen of klompen? Jij beslist.

9. Facilitaire Dienstverlening

Werk je in de schoonmaak of facilitaire diensten? Dan zijn stabiliteit, grip en waterafstotende eigenschappen essentieel. Uitglijden tijdens het dweilen wil niemand.

10. Schilders & Stukadoors

Bij het kopen van schilders schoenen is het belangrijk te letten op een kruipneus voor knielen, flexibele antiperforatiezolen (geen staal), LG-veiligheidsklasse voor ladderwerk, goede slipweerstand, ademende materialen en goede demping tegen vermoeidheid. Kies voor lichtgewicht schoenen met glad materiaal voor makkelijk schoonmaken, en witte schoenen, passend bij verf en stucwerk. Een veiligheidszool is meestal niet nodig.

11. Zorgsector

Werkschoenen in de zorg moeten hygiënisch, wasbaar en gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze hebben een zelfreinigend loopvlak, uitneembare inlegzolen en zijn vaak gemaakt van antibacterieel kunststof zoals Lorica. De schoenen voldoen aan normeringen zoals S1, S1P, S2 of S3.

12. Retail & Winkels

Sta je de hele dag op je benen? Kies dan schoenen met een goede loopzool en demping. Je voeten (en je humeur) zullen je dankbaar zijn.

Bestel jouw werkschoenen bij 71workx.nl!

Gerelateerde posts
zo-blijven-je-werkschoenen-langer-goed-en-je-voeten-ook-2 Zo blijven je werkschoenen langer goed (en je voeten ook!)
Bezig met laden...
2 keer bekeken
De Top 10 beste werkschoenen voor 2025 De Top 10 beste werkschoenen voor 2025
Bezig met laden...
6 keer bekeken