Solid Gear

Artikel 1-36 van 65

Pagina

Artikel 1-36 van 65

Pagina

Solid Gear voor sportieve werkschoenen van een uitstekende kwaliteit

Solid Gear is onderdeel van de Hultafors Group. Eigenlijk geven we hiermee exact aan wat je kunt verwachten van deze schoen: een uitstekende kwaliteit waarop je kunt vertrouwen als je hard aan het werk bent. Het merk past dan ook uitstekend in onze collectie, mede ook omdat deze schoen een mooie sportieve uitstraling heeft. “Workwear meets style” dus.

71WorkX is de officiële dealer van Solid Gear. In onze webshop kun je de volledige collectie werkschoenen van dit merk vinden. Alle nieuwste modellen van het merk hebben wij voor je beschikbaar. Voor iedere doelstelling heeft het merk een, letterlijk en figuurlijk, passende schoen.

De schoenen van Solid Gear zijn dan ook voor andere veelzijdige intensieve doelstellingen te gebruiken, zoals trekking en andere zware sportieve uitdagingen. Op basis hiervan zijn de schoenen van het merk onderverdeeld in drie categorieën, te weten de Trekking-, Tough- en Athletic lijn. Daarnaast hebben we ook ruime keuze in bijpassende sokken van dit merk, die vanzelfsprekend ook van een uitstekende kwaliteit zijn.

Trekkingschoenen van Solid Gear

Bij trekkingschoenen kun je denken aan schoenen als de Bushido, de Vapor, de Polar GTX, de Hydra GTX en de Phoenix GTX. De schoenen zijn niet alleen uitstekend geschikt als je op trektocht gaat, maar ook om op te werken. Deze schoenen zijn voorzien van een rubberen bezoling, die een combinatie vormt met een grote cambreur. Het stijve materiaal is geplaatst tussen de onderkant van het voetbed en de zool. Dit zorgt voor een uitstekende ondersteuning van de voetholte en een juiste buiging hiervan.

Hierdoor zul je extreem veel stabiliteit ervaren als je de trekking schoenen van Solid Gear draagt. Deze stabiliteit kan van grote waarde zijn, als je veel werkt op een oneffen ondergrond of veel op smalle traptreden staat. De schoen zal veel van je bewegingen corrigeren en hiermee je gewrichten ontlasten. Met deze schoenen zul je dus veel minder snel vermoeid raken.

De Tough Lijn van Solid Gear

Zoals de naam al aangeeft, is de Tough Lijn van Solid Gear uitstekend geschikt voor vakmensen die hoge eisen aan hun schoenen stellen. Schoenen met veelzeggende namen als de Sparta, Atlas, Falcon en Griffin vallen hieronder. De schoenen onderscheiden zich door de Vibram TPU bezoling met een kenmerkend zigzag profiel. Hierdoor zul je niet zo snel uitglijden op een gladde ondergrond en kun je de kans op bedrijfsongevallen verkleinen. Dit antislip profiel blijft ook onder zeer koude omstandigheden zijn functionaliteit behouden. Zelfs op temperaturen van 30 graden onder nul, zoals in koel- en vrieshuizen kun je vertrouwen op je schoenen.

Naast deze perfecte eigenschap, zijn deze schoenen van een uitstekende (tough) kwaliteit. De Sparta en de Atlas zijn volledig in leer uitgevoerd en hiermee zeer geschikt om te dragen tijdens zeer zware omstandigheden. Als je op zoek bent naar een schoen met een uitstekende ademende capaciteit, kunnen we je de Falcon en Griffin adviseren. Deze zijn vervaardigd uit leer in combinatie met Cordura. Ook bij de Tough modellen is er veel aandacht besteedt aan het cambreur om een goede stabiliteit en stevigheid van de schoen te garanderen. De schoen is dus multifunctioneel inzetbaar en heeft een uitstekend draagcomfort.

Lichtgewicht Athletic schoenen van Solid Gear

Voor de schoenen uit de Athletic lijn van Solid Gear is gebruik gemaakt van textiel in plaats van leer. Het voordeel hiervan is dat deze schoenen niet alleen veel lichter zijn in gewicht, maar ook zeer goed ademen. In deze schoenen is ook geen cambreur verwerkt, waardoor de schoenen een erg soepel karakter hebben. De tussenzool, waarvoor EVA is gebruikt, is ook soepel en zacht, waardoor de schoen een comfortabel voetbed heeft.

Zoals je hieruit kunt opmaken zijn de lichtgewicht Athletic schoenen van Solid Gear uitstekend geschikt voor het werken op vlakke ondergronden en als je veel moet lopen tijdens je werk, zoals een postbode dit bijvoorbeeld doet. Als je op zoek bent naar deze schoenen, komen de Cloud, Pacific en de Lagoon uitstekend in aanmerking. Het laatst genoemde model is overigens een damesmodel dat speciaal ontwikkeld is voor de hardwerkende dames. Ook voor onze vakvrouwen hebben we uiteraard een uitgebreide collectie in werkkleding en werkschoenen.

Werksokken van hoge kwaliteit van Solid Gear

Naast werkschoenen zijn ook je werksokken heel belangrijk. Werksokken die niet de juiste kwaliteit hebben, of een slechte pasvorm, kunnen niet alleen erg storend zijn, maar ook voetklachten veroorzaken. Solid Gear heeft een breed assortiment in werksokken van hoge kwaliteit. Van hoge, lekkere dikke wintersokken tot hoge dunne zomersokken kun je bij dit merk uitstekend terecht. Daarnaast kan Solid Gear jou voorzien van zomersokken in een lager model.

De zomer sokken zijn gebreid in kanaaltjes voor een maximale ventilatie. De sokken zijn gemaakt van Microlon. Dit is een zacht materiaal dat vocht en geuren afstoot. Met het dragen van deze sokken, verklein je de kans op blaren en eeltvorming. De winter sokken zijn gemaakt van het vocht regulerende Merino wol. De extra voering in de zool van de voet zorgt voor een uitstekende isolatie en comfort. Dit maakt deze sokken uitstekend geschikt voor het werken in koude omstandigheden, zonder dat jij last krijgt van koude voeten. De sokken hebben een uitstekende pasvorm (er is zelfs onderscheid gemaakt tussen de linker en rechtervoet) met een wijde manchet.

Persoonlijk advies over werkschoenen van Solid Gear

Zoals je leest kun je met de schoenen van Solid Gear, letterlijk alle kanten op. Het merk heeft functionaliteit, kwaliteit en uitstraling op een uitstekende manier met elkaar verwerkt. Kijk gerust rond in onze webshop om jouw keuze te maken. Heb je hierover vragen of behoefte aan een persoonlijk advies over welke schoenen het meest geschikt voor je zijn. Neem dan gerust contact met ons op. Onze vakkundige medewerkers helpen je graag verder.

Lees meer Minder
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!
Nieuwe mode en speciale aanbiedingen in je mailbox? Schrijf je in voor de 71WorkX-nieuwsbrief en bijf up-to-date over sales, trends & outfitinspiratie.