Kniebescherming

Filters
Filters
Selectie verfijnen
Prijs
-
Let op excl. BTW prijs
Merk
  1. Blåkläder 1artikel
  2. Snickers 6artikelen
Minder Minder

7 Artikelen

9116 Flame Retardant Knee Pads
€ 42,69 incl. btw
€ 50,22
excl. btw € 35,28
9169 D3O® Ergo Knee Pads Nieuw
€ 42,69 incl. btw
€ 50,22
excl. btw € 35,28
Snickers 9191 Kniebeschermers XTR D3O - Black
€ 43,72 incl. btw
€ 51,43
excl. btw € 36,13
Snickers 9112 D3O Lite™ Kniebeschermers
€ 27,72 incl. btw
€ 32,61
excl. btw € 22,91
Snickers 9119 D3O® Lite Floorlayer Kneepads
€ 50,35 incl. btw
€ 59,23
excl. btw € 41,61
Snickers 9118 Floorlayer Kneepads
€ 47,83 incl. btw
€ 56,27
excl. btw € 39,53
Knee Inject 4027 Zwart/Rood - Blåkläder
€ 16,66 incl. btw
€ 19,60
excl. btw € 13,77

7 Artikelen

De onschatbare waarde van goede kniebescherming

Als je op zoek bent naar de juiste kniebescherming om te gebruiken tijdens je werk, kun je uitstekend bij 71Workx terecht. Wij verkopen kniebeschermers van de meest aansprekende topmerken in deze branche. Onze kniebeschermers zijn van een uitstekende kwaliteit en een bieden jou een optimale bescherming tijdens je werk. Je zult merken dat goede kniebescherming van onschatbare waarde is. 

71WorkX zorgt ervoor dat je hele werkuitrusting prima voor elkaar is. Wij hebben niet alleen een zeer uitgebreid assortiment in werkkleding voor zowel dames als heren, maar ook werkschoenen, accessoires en ander handig materiaal om veilig te kunnen werken. Wij zijn een officiële dealer van de meest toonaangevende merken in werkkleding. Het voordeel hiervan is dat we de volledige collectie van deze topmerken kunnen aanbieden en dat je bij ons ook direct alle nieuwste modellen zult vinden.

Het belang van kniebescherming

Als je veel eisen aan jezelf stelt, moet je kunnen vertrouwen op je uitrusting. Je kunt immers niet optimaal presteren als je uitrusting niet in orde is. Hierbij horen natuurlijk ook accessoires als kniebescherming. Dit is zelfs een heel belangrijk onderdeel van je tenue. Je knieën hebben immers vaak veel te verduren als je hard werkt. Het is dus belangrijk ze zo goed mogelijk te beschermen. Als je je knieën niet goed beschermd zul je er snel last van krijgen tijdens en na de arbeid. Als je geen goede kniebeschermers hebt, merk je dit dan ook direct. Het is dan ook een waardevolle investering.

Pasvorm van de kniebeschermers

De perfecte pasvorm zal van grote invloed zijn bij het maken van een keuze voor de juiste kniebeschermers. Alleen als de pasvorm tot in de perfectie in orde is, zal de kniebeschermer je optimale bescherming bieden. Veel mensen kijken dan direct naar de kniebeschermers, maar ook de pasvorm van je werkbroek speelt hierin vanzelfsprekend een belangrijke rol. Je zult begrijpen dat de perfecte pasvorm van de kniebescherming zeer nauw samenhangt met de pasvorm van je werkbroek.

Wanneer de broekspijpen immers te lang of te kort zijn, zitten de kniestuk zakken niet op de goede plek. Wanneer je dan een kniebeschermer in de kniezak doet, zal deze dan te hoog of te laag zitten om de knieën goed te kunnen beschermen. Zorg er dus voor dat je een broek draagt in de goede maat. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de broek en de kniebescherming in combinatie te kopen. Bij veel merken zijn de werkbroek en de kniebeschermer perfect op elkaar afgestemd en zorgt de combinatie voor een zeer effectieve bescherming.

Twisted Leg design voor de juiste plaats van de kniebeschermer

Niet alleen de maatvoering maar ook de snit van de broek is van belang bij de pasvorm van de kniebeschermers. Er zijn veel werkbroeken op de markt met rechte pijpen. Bij het maken van bewegingen zal de stof van de knie schuiven waarbij de kniebescherming dan mee schuift. Hierdoor kun je op korte of lange termijn blessures oplopen. De kniebeschermer kan dan immers je knie niet volledig beschermen. Als je merkt dat je steeds aan je broek moet trekken om je kniestuk op zijn plaats te houden is een onjuiste maat vaak het probleem. Zorg dus dat de maatvoering van je broek in iedere positie (staand en knielend) in orde is.

Als je kiest voor een werkbroek met Twisted Leg design voorkom je dit probleem. Dit type broekspijpen houdt de kniestuk zak op de goede plaats bij het knielen en zorgt zo voor een betere bescherming. Vanzelfsprekend kun je bij ons terecht voor dit soort werkbroeken.

Het KneeGuard systeem voor het vastzetten van je kniebeschermer

Een andere (makkelijke) manier om het beschermingsniveau te verhogen is door de kniebeschermer in de juiste positie te plaatsen. Het KneeGuard systeem helpt je daarmee, omdat je de kniebeschermer in verschillende posities kunt vastzetten. Op deze manier voorkom je het verschuiven van je kniebescherming. Het kan zeer vervelend en pijnlijk zijn als je kniebeschermer ongemerkt verschuift.

Ontwerp van de kniebeschermers

Als je op zoek bent naar effectieve kniebescherming is niet alleen de pasvorm en maatvoering van je werkbroek van belang, maar ook het ontwerp van de kniebeschermers. Een goede kniebeschermer zal niet alleen je knieschijf, maar ook het gebied hieromheen moeten beschermen. Het is daarom een goede keuze om te kiezen voor een ontwerp dat goed om je knie sluit, waarbij je knie niet van de beschermer af kan glijden. Een kniebeschermer met een licht gebogen ontwerp en zijkanten die omhoog staan is een goede keuze.

Welke kniebeschermers heb je nodig?

De keuze voor de juiste kniebeschermers hangt af van het werk dat je doet. Hierbij moet je nagaan hoe vaak en hoe lang je op je knieën zit. Als je kniebeschermers na een paar dagen “plat” worden, heb je dus niet de juiste kniebescherming. Een passende kniebeschermer van de juiste kwaliteit zal langdurig mee moeten kunnen gaan.

Als je een aantal keer op en dag moet knielen, is een lichte en flexibele kniebeschermer geschikt voor jou. Deze kniebeschermers (type 2, level 1) zitten niet in de weg maar geven wel de benodigde bescherming als je dit nodig hebt. Deze allround kniebeschermers zijn redelijk flexibel, zodat ook prima hiermee kunt werken als je niet knielt.

Als je gedurende de dag vaak knielt en weer opstaat of lange periodes op je knieën, zit heb je een set heavy-duty kniebeschermers nodig. Vooral het beschermen van je knieën tegen de impact is in deze situatie belangrijk, omdat je knieën heel wat te verduren krijgen als je keer op keer op je knieën neerkomt. Kies voor deze intensieve taken voor een kniebeschermer met sterke schokabsorberende kwaliteiten.

Als je lange tijd achter elkaar op je knieën werkt, maar niet vaak opstaat (zoals vloerenleggers) dan is het belangrijk dat de kniebeschermer lang op zijn plaats blijft zitten en heel dempend werkt. Dit type kniebescherming is niet ontwikkeld om een regelmatige impact te weerstaan, maar om je knieën beschermd te houden als je op de vloer bezig bent.

Kniebeschermers van 71WorkX

Je kunt bij 71WorkX uitstekend terecht voor kniebeschermers. Wij adviseren je om hiervoor naar de collectie van Snickers Workwear te kijken. Dit topmerk in deze branche heeft kniebeschermers voor iedere gebruiksintensiteit. De kniebeschermers werken effectief en bieden een uitstekende bescherming. Je kunt hierbij kiezen uit vloerleggers of kniebeschermers die aan je werkbroek bevestigd kunnen worden. Welke bescherming je ook kiest, deze kniebeschermers extreem slijtvast, hebben een ergonomisch design en zorgen door een goede ventilatie voor een prima comfort.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Wij zitten vanzelfsprekend voor je klaar. Neem hiervoor gerust contact met ons op

Lees meer Minder